HORSE
https://www.hartog.eu/agro
HORSE
https://www.hartog.eu/agro

We zijn weer aan het oogsten bij Hartog!

maandag, 13th mei 2024

Het is die tijd van het jaar waar we al lang naar uitkijken – het oogstseizoen is bij Hartog weer van start gegaan! Als toonaangevende producent van verschillende soorten ruwvoeders voor paarden, kippen en andere dieren zijn we verheugd dat we weer mogen starten!

Bij Hartog is het oogstseizoen veel meer dan alleen het binnenhalen van gewassen. Het is een zorgvuldig proces dat begint met de zorg voor onze gewassen op de velden. Van zaaien tot groeien, we besteden veel aandacht aan elk detail om ervoor te zorgen dat onze gewassen goed groeien in de rijke Noord Hollandse bodem. We maken gebruik van verschillende percelen van lokale boeren rondom de Hartog Grasdrogerij om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Na maanden van zorgvuldige monitoring begint het moment waarop onze gewassen klaar zijn om geoogst te worden. Ons ervaren team gaat dan aan de slag, waarbij we op het optimale moment oogsten. We beginnen met het oogsten van het gras en later in het seizoen starten we ook met de luzerne.

Maar het proces stopt daar niet. Zodra de gewassen zijn geoogst, worden ze verwerkt in onze grasdrogerij. Hier worden ze gedroogd, gemalen, gemengd en verpakt tot de producten die je van ons kent. Zoals de Hartog Digest, Hartog Senior of de Hartog Essential. Elke stap in dit proces wordt gemonitord om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Elke partij krijgt zijn eigen nummer, zodat uiteindelijk alle partijen elk moment te traceren zijn. Van het begin op het land tot het einde bij de consument.

Wil je meer zien van ons oogst proces? Blijf dan op de hoogte van de laatste updates door onze website en sociale mediakanalen te volgen:

Laatste nieuws en evenementen

Grasdrogerij Hartog focust op productie: afschalen drogen vanaf 2025 

29 augustus 2024

Grasdrogerij Hartog B.V. heeft besloten om het droogproces van luzerne en gras geleidelijk af te bouwen. Er zal in 2025 nog wel worden gedroogd, maar vanaf 2026 wordt het droogproces volledig stopgezet. Deze strategische beslissing is genomen na afweging van verschillende factoren waaronder de stijgende energiekosten, beschikbaarheid van land, verhoogde onderhoudskosten en hoge aanvoerkosten van […]

Hippiade 2024

6 augustus 2024

We staan van 13 t/m 23 augustus met een stand op de Hippiade! Dit evenement is op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Tijdens de Hippiade geniet je van diverse disciplines binnen de paardensport, zoals dressuur, mennen en voltige! Hippiade 2024 De Hippiade is een […]

Het evenement van Noord-Holland! Landbouwshow Opmeer

31 juli 2024

Op maandag 5 augustus staat ons team op Landbouwdag 2024 Opmeer! Dit jaarlijkse evenement is een dag vol activiteiten van paardensport, veekeuring en bijzondere shows. Programma details Landbouwdag heeft veel leuke activiteiten, voor zowel kinderen als volwassenen! Er zijn springwedstrijden, tuigpaarden en keuringen van melkvee, schapen, geiten, alpaca’s en pluimvee! Kijk voor meer informatie over het […]

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen, exclusieve inhoud en nieuws van Hartog Family Farms.